Start-R Biztosítási Alkusz Kft.

Startoljon a biztonságra!

"Nemzetünknek mindig az volt egyik legnagyobb hibája, hogy vagy nem bízott magában, vagy elbízta magát."
(Gróf Széchenyi István)
Ajánlatkérés

Hírek

Használt autó vásárlás - Kevesebb lesz a zsákbamacska

Gyorsan és egyszerűen lekérdezhető a rendszám alapján a megvásárolni kívánt használt autó minden fontos adata, benne a korábbi kilométeróra-állásokkal. A január végéig tesztüzembe működő rendszer már most nagyon hasznos és felhasználóbarát - mi élesben próbáltuk ki, és meglepődtünk, mi mindent ,,lát".

Januártól üzemel a mindenki által elérhető és ingyenes járműfelismerő rendszer, ami megkönnyíti a használt autót vásárlók dolgát és megnehezíti a kilométerórák tekergetőiét. Értékes adatokra bukkanhatnak a megvásárolandó kocsi múltjából azok, akik ügyfélkapus hozzáféréssel rendelkeznek, egyszerű leellenőrizni az aktuális futásteljesítményt és az autó kortörténetét.

magyarország.hu portál nyitóoldalán az új szolgáltatások menüpontnál a legfrissebbek közül ez az első, úgy hívják, Jármű Szolgáltatási Platform. Belekattintva jelzi, hogy ez január végéig csak tesztüzem, így nem biztos, hogy minden szolgáltatása maradéktalanul elérhető – mi így is mindent megtaláltunk. https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/jszp.html

Megadhatjuk, hogy az adott rendszámú járműről milyen adatokat szeretnénk lekérdezni. Az elkészült dokumentum nyomtatható, és le is menthető.

Kiderül, hogy a megvásárolni kívánt autó körözés alatt áll-e, érvényes-e a kötelező felelősségbiztosítása, de a forgalomból történő kivonásokat is nyomon követhetjük. Láthatjuk a jármű azonosítóival és okmányaival kapcsolatos információkat, és persze a rögzített kilométeróra-állásokat.

Fontos, hogy a műszaki és eredetvizsgán készített képek is elérhetővé válnak. Ezek közül a legfontosabbak a kilométeróra-állásról készült fotók, de a külsők is hasznosak, ha időközben tört az autó, és néhány elemét újrafényezték.

A biztosítási kártörténeti adatokat csak 2019. január 1-től kérdezhetjük le, ám így is jövőbe mutató a lehetőség. Ha innentől összetörik az autónkat, vagy mi szaladunk bele egy másik, magyar rendszámú járműbe, ezek bekerülnek a lakossági lekérdezés rendszerébe is. Nem túl részletesen, de megtudjuk majd, hogy a jármű érintett volt-e biztosítási káreseményben, és ha igen, mikor. Az viszont már most hasznos, hogy a rovatban szerepel, van-e rajta érvényes kötelező biztosítás, vagy sem.

Forrás: delmagyar.hu

2019.01.28.

Vissza